Dit giftige plantje neemt onze weides over: ‘Ze lijken zo onschuldig, maar daarna...’

VIDEOHet giftige Jacobskruiskruid rukt op. De prachtige gele bloemen bedekken hele weilanden, maar daar zijn de boeren totaal niet blij mee. Koeien, paarden en varkens kunnen sterven als ze het kruid opeten. Boer Martin Bosman (66) uit Brummen werkt keihard om het te bestrijden. ,,Trek de plant er met huid en haar uit.’’

16 reacties

 • L. Jalink

  2 jaar geleden
  Even een opmerking op de reactie van Regina de Vries,,, 70 procent van het vlees gaat naar het buitenland,,, nu de vraag, van welk product wat wij in Nederland produceren blijft er meer dan 30 procent in Nederland??? Van Philips?? Of van welke andere industrie of handel? We zijn een handels land, exporteren dus erg veel, maar als deze redenering (70 procent) ook voor alle sectoren zou gelden, hou je maar weinig over in Nederland, dus denk even na voordat je wat roept!
 • S. de Haan

  2 jaar geleden
  Zwaar overdreven. Wilde dieren eten geen Jacobskruiskruid. In het hooi is het giftig omdat paarden het daar niet herkennen, dus een paar dagen voor het maaien even eruit trekken. En iets beter weidebeheer helpt ook, want het kruid zoekt kale vlakten op. Zie verder de Jacobskruiskruid website voor zinnige informatie.
 • Roos Verkammen

  2 jaar geleden
  Tante Annie door een groot aantal boeren is veel natuur verdwenen in Nederland met name door intensieve landbouw lees betongras zijn veel insecten verdwenen. Nu moet dit kruid ook weer met gif worden bespoten, wanneer houdt het op. En helaas veel dieren staan op stal dat is helaas ook een feit. En 70 procent van het vlees gaat naar het buitenland. Zodra je hier een mening over hebt ben je zogenaamd links. Ik ben voor boeren met een hart voor de natuur. Gelukkig bestaan die er ook.
 • j willems

  2 jaar geleden
  hoe is het mogelijk dat 1 vrouw (regina) zoveel onzin kan uitkramen
 • JS van Katwijk

  2 jaar geleden
  Ik ga morgen naar een meeting van de internationale linkse kerk en we gaan bespreken hoe we alle boeren uit Nederland krijgen. Maar serieus hoe deed de boer van 100 jaar geleden dit, toen het drinkwater nog niet vergiftigd werd met pesticieden?