De bomen worden langs de N314 tussen Warnsveld en Zutphen geplaatst.
Volledig scherm
De bomen worden langs de N314 tussen Warnsveld en Zutphen geplaatst. © Archiefbeeld: FOTO HISSINK

Dit jaar nog 460 nieuwe beuken langs N314 bij Warnsveld

De provincie Gelderland laat binnenkort 460 beuken langs de N314 bij Warnsveld planten. De beuken vervangen de dode bomen die in augustus werden gerooid. De beuken worden voor het einde van het jaar langs de provinciale weg tussen Warnsveld en Zutphen geplant.

Deze zomer werden bomen gerooid vanwege een storende laag in de bodem. Door de storende grondlaag kregen de bomen te weinig voeding en kon regenwater niet goed weglopen. De provincie Gelderland heeft de grond langs de N314 aangepakt. De plantgaten zijn uitgespit naar 2 bij 2 meter breed en 1 meter diep.  Daarnaast werd de sloot opgeknapt, zodat regenwater beter kon weglopen. Verder is een laag bladaarde in de grond verwerkt om de bomen te voeden. De bladaarde zorgt volgens de provincie voor een gezonde bodem.

Onderhoud

Hoveniersbedrijf Ter Riele uit Klarenbeek plant de bomen voor 1 januari 2020. De hovenier verzorgt de nieuwe bomen voor 3 jaar. In droge perioden geeft de hovenier de bomen water en als er een boom uitvalt plant Ter Riele een nieuwe beuk.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Zutphen