Volledig scherm
PREMIUM
Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.

Tientallen auto's in plaats van koetsen, een weg in plaats van een paleismuur en een restaurant in plaats van een grote kapel. Het plein 's-Gravenhof in het centrum van Zutphen doet zoals hieronder te zien in geen enkel opzicht meer denken aan het vorstelijke centrum dat het een kleine duizend jaar geleden was. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.

Zutphen