Willy Ruegebrink (l) brengt haar 98-jarige moeder, mevrouw Achterstraat, op de hoogte van de laatste nieuwtjes via een speciaal audiosysteem. Op deze manier komen kwetsbare ouderen niet in contact met mensen die het coronavirus kunnen overbrengen.
Volledig scherm
Willy Ruegebrink (l) brengt haar 98-jarige moeder, mevrouw Achterstraat, op de hoogte van de laatste nieuwtjes via een speciaal audiosysteem. Op deze manier komen kwetsbare ouderen niet in contact met mensen die het coronavirus kunnen overbrengen. © Jeroen Jazet

Dit verpleeghuis in Warnsveld voorkomt isolatie ouderen in tijden van corona door aangepaste bezoekersregeling

In Warnsveld zijn de bewoners van ouderencentrum Den Bouw niet geïsoleerd door het coronavirus. Dankzij een speciaal spreekuur. Geliefden en familie staan buiten, hun (groot)ouders binnen achter een raam, ze praten met elkaar via een microfoon en luidspreker. ,,We moesten wat verzinnen, want deze mensen hebben recht op aandacht.’’

  1. Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?
    PREMIUM

    Zutphen wil drank, sigaretten en kilo's wegwerken bij inwoners; heeft de gemeente een punt of is zij maar een stel bemoeials?

    Té veel Zutphenaren - vooral jongeren - roken en drinken teveel en zijn te dik, aldus de gemeente. Dat moet veranderen, vinden de Zutphense beleidsbepalers. Ze gaan daar de komende jaren hard aan werken, onder andere met voorlichtingscampagnes op scholen en begeleiding voor mensen met overgewicht en een slechte conditie. Hoe denken de Zutphenaren daarover?

Zutphen