Vareen Rook moest ze totaal onverwacht afscheid nemen van haar moeder. Haar vader ontmoette ze nooit. Voor haar afstudeerfilm wil ze op zoek naar hem in Zimbabwe, maar vooral ook naar zichzelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Vareen Rook moest ze totaal onverwacht afscheid nemen van haar moeder. Haar vader ontmoette ze nooit. Voor haar afstudeerfilm wil ze op zoek naar hem in Zimbabwe, maar vooral ook naar zichzelf. © Angeliek de Jonge

Dochter van verongelukte Zutphense docente op zoek naar zichzelf én haar vader in Zimbabwe

Sinds het overlijden van haar moeder - zij kwam in 2018 om bij een busongeluk in India - worstelt Vareen Rook (22) met de afwezigheid van haar ouders. Als opstandige puber wilde ze niets van haar vader weten en nu kan ze het haar moeder niet meer vragen. Daarom gaat ze zelf op zoek. Naar hem, maar vooral ook naar zichzelf.

 1. Tot celstraf veroordeelde bejaarde zussen die pedofiele broer wilden ‘redden’, gaan in hoger beroep

  Tot celstraf veroordeel­de bejaarde zussen die pedofiele broer wilden ‘redden’, gaan in hoger beroep

  Twee bejaarde zussen, die eerder deze week door de rechtbank in Zwolle werden veroordeeld tot een halfjaar gevangenisstraf, gaan in hoger beroep. Dat zegt advocaat Bob Kaarls tegen deze site. De vrouwen, 80 en 81 jaar uit Brummen en Poortugaal, zouden hebben geprobeerd een misbruikslachtoffer in een Nepalese strafzaak om te kopen. De verdachte in die zaak was de jongere broer van de zussen, de 68-jarige kinderpsychiater Piet Hein van T.
 2. Derk B. uit Zutphen stichtte brand bij ex in Brummen, waarbij twee honden omkwamen: ‘Ik geen aanbouw, jij geen aanbouw’
  PREMIUM

  Derk B. uit Zutphen stichtte brand bij ex in Brummen, waarbij twee honden omkwamen: ‘Ik geen aanbouw, jij geen aanbouw’

  Vermoedelijk stichtte hij brand uit wraak en boosheid vanwege de lopende echtscheidingsprocedure. De 37-jarige Derk B. uit Zutphen stak midden in de nacht de ooit door hemzelf getimmerde uitbouw van zijn ex in de fik. Twee honden kwamen bij de brand in Brummen om het leven. De officier van justitie eiste 28 maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk tegen hem.
 1. Ravage in ondergespoten huis in Kampen, echtpaar tot na kerst elders
  Play

  Ravage in ondergespo­ten huis in Kampen, echtpaar tot na kerst elders

 2. Lichaam gevonden in de IJssel bij Deventer
  Play

  Lichaam gevonden in de IJssel bij Deventer

Zutphen