Volledig scherm
© Theo Giele

Draagvlakonderzoek pas volgend jaar

Lochem/Zutphen- Het draagvlakonderzoek naar de komst van drie windturbines nabij Eefde, op Zutphens grondgebied, vindt pas volgend jaar februari in maart plaats. De uitkomsten zijn in april/ mei te verwachten.

Aanvankelijk was het de verwachting dat nog dit jaar gestart zou worden met het onderzoek. De maanden december en januari zijn volgens het Groningse onderzoeksbureau Enneüs ook geen gunstige maanden om de maximale respons te krijgen. Op basis van het draagvlakonderzoek, een business case en een milieu effectenrapportage moeten de gemeenteraden van Lochem, Zutphen en Brummen uiteindelijk besluiten of de windmolens er moeten komen. Naar verwachting valt dat besluit voor de zomer van volgend jaar.

Daarmee zijn de windmolens er nog lang niet, want dan moeten nog planologische procedures worden doorlopen. Tegenstanders van de molens hebben eerder al aangekondigd de realisatie van de molens tot de hoogste rechter aan te vechten.

Het gaat om twee molens die IJsselwind (de overkoepeling van een aantal coöperaties) wil verwezenlijken. Ook het Waterschap Rijn en IJssel heeft het plan om in het zelfde gebied een windturbine te bouwen. Die beoogde molen maakt ook deel uit van het te houden draagvlakonderzoek.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen