Volledig scherm
PREMIUM
Bibliotheek Van Warnsveld moet misschien sluiten ivm bezuinigingen van de Gemeente Zutphen. © De Stentor Ronny te Wechel

‘Dreigende sluiting voor bibliotheek in Broederenklooster’

Het voortbestaan van de vestiging van de bibliotheek in het Zutphense Broederenklooster is in gevaar. Dat gebeurt als de Zutphense gemeenteraad instemt met de bezuinigingsvoorstellen van het college van burgemeester en wethouders.

Dat stelt directeur Gerard Huis in ’t Veld van Graafschap bibliotheken. Hij reageert op het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om vanaf 2020 jaarlijks 150.000 euro te korten op de subsidie voor de bibliotheek.

 1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
  PREMIUM

  Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

  Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.
 2. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
  PREMIUM

  Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

  Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

Zutphen