Volledig scherm
Marijke van Haaren en Marja Schulenberg onthullen het beeld. © Frans Nikkels

Drie badende dames bij de Berkel zijn illegaal

LOCHEM/ZUTPHEN - Drie badende dames die onlangs langs de Berkel zijn geplaatst blijken daar illegaal te staan. Aanvragen voor een omgevingsvergunning in de gemeenten Lochem en Zutphen kwamen te laat binnen, waardoor de vergunningen niet op tijd afgegeven konden worden voor de onthulling afgelopen maandag.

De plaatsing van de kunstwerken van kunstenaar Winfried Nimphius in Zutphen, Lochem, Almen en Borculo is een initiatief van de derde Berkelcompagnie.

Signaal
Wethouder Coby Pennings bevestigt dat de vergunningaanvraag niet op tijd is gedaan, "maar we wilden het feestje van de onthulling niet verprutsen.'' In Zutphen stelt de Stadspartij nu vragen aan het college over de gevolgde procedure. "Wat voor signaal geef je hier mee af aan burgers? We doen als overheid maar waar we zin in hebben?'', vraagt raadslid Hans Boersbroek zich af.

Water
In Lochem is de omgevingsvergunning eveneens niet rond, in Berkelland wel. "Maar we hebben de aanvraag beoordeeld en de vergunning wordt een dezer dagen afgegeven'', laat een woordvoerder van de gemeente Lochem weten. "De watervergunning via het waterschap is de basis en die was op tijd rond'', laat Marja Schulenberg- van der Werf van de derde Berkelcompagnie desgevraagd weten. "Er bestond wat onduidelijkheid over de vraag of er aanvullende vergunningen nodig waren en daarom waren we wat later met de aanvragen daarvan.''

Zutphen