Volledig scherm
© Foto Jan Houwers

Driekant Buiten stopt met De Kas in Zutphen

ZUTPHEN - Driekant Buiten stopt met de exploitatie van duurzaamheidsterrein De Kas in Zutphen. Dat heeft directeur Henk Smit van Driekant Buiten aan de gemeente Zutphen, eigenaar van het complex, laten weten.

Driekant Buiten en de gemeente Zutphen konden tot 1 november gebruikmaken van ontbindende voorwaarden van het huurcontract. De twee partijen gingen in mei met elkaar een huurovereenkomst aan voor een periode van vijf jaar. Driekant Buiten trekt zich nu terug. De gemeente Zutphen gaat op korte termijn in overleg met de onderhuurders van het complex, dat in het verleden bekend stond als De Kaardebol. De onderhuurders kunnen gewoon verder, verzekert de gemeente.

Conflict
Driekant Buiten lag de afgelopen maanden in conflict met verschillende onderhuurders. Dat leidde uiteindelijk tot grote spanningen op het terrein, waarbij de gemeente Zutphen mediation aanbood. Dat voorstel werd afgeslagen door Driekant-directeur Henk Smit.

Maandagavond geeft de Zutphense wethouder René Sueters een toelichting op de situatie. Dan spreekt de lokale politiek over het reilen en zeilen rondom De Kas.

Zutphen