Volledig scherm
© Thinkstock

Driekant Buiten wil schade verhalen op gemeente Zutphen

ZUTPHEN - Henk Smit, directeur van Driekant Buiten, overweegt de schade die hij zegt te hebben geleden met zijn bedrijf te verhalen op de gemeente Zutphen. Volgens Smit heeft de gemeente erop aangestuurd dat Driekant Buiten al na zes maanden zou vertrekken als hoofdhuurder van gemeentelijk duurzaamheidsterrein De Kas.

Driekant Buiten maakte eind oktober gebruik van de ontbindende voorwaarden van het huurcontract van De Kas, in het verleden bekend als De Kaardebol. Volgens Smit deed hij dat noodgedwongen. De gemeente Zutphen zou continuering onmogelijk hebben gemaakt.

De hoogte van het schadebedrag is niet duidelijk. Volgens Smit zijn opstartkosten gemaakt en hebben ruim vijftig obligatiehouders in totaal 82.000 euro bijeengebracht om in Driekant Buiten te investeren. De ondernemer heeft een advocaat op de zaak gezet.

Als hoofdhuurder van het terrein kwam Smit afgelopen zomer in conflict met verschillende onderhuurders. Onder meer over de huurcontracten konden de partijen het niet eens worden. Later botste hij ook met de gemeente Zutphen, nadat de gemeente had gesproken met ontevreden onderhuurders. Volgens Smit had de gemeente dit als privaatrechtelijke partij niet mogen doen.

Zutphen