Dubbele brand in appartemen­ten­com­plex Zutphen, politie vermoedt opzet

VideoEen appartementencomplex in Zutphen is gisteravond laat deels ontruimd vanwege een dubbele brand op de tweede verdieping. Twee woningen raakten daardoor onbewoonbaar. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

De brandweer werd omstreeks 23.20 uur gealarmeerd voor een brand in een appartement aan de Brucknerstraat. Ter plaatse bleek op twee plekken brand te woeden op de galerij, vlak bij twee appartementen. 

Brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle. Desondanks werd uit voorzorg een gedeelte van het complex ontruimd. Tientallen bewoners moesten vanaf de straat toekijken hoe de hulpdiensten hun werk deden. Bovendien werden twee appartementen onbewoonbaar verklaard vanwege de schade.

Politieonderzoek

Nadat het vuur was geblust heeft de politie de locatie afgezet. De recherche deed vervolgens uitgebreid onderzoek bij de flat. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Volledig scherm
De branden woedden op de galerij van de tweede verdieping. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
  1. Deventers knuffelveteraan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Deventers knuffelve­te­raan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Captain John Macleod is overleden. 95 jaar oud. De oorlogsveteraan die elke herdenking trouw Deventer en Zutphen bezocht stierf bijkans in het harnas. Verknocht als hij was aan de Nederlandse herdenkingen woonde hij in september nog de Market Garden landing op de Ginkelse Heide bij. Het zeven dagen durende herdenkingsfestijn eiste veel van de krachten van Macleod. Thuis in Canada belandde hij in het ziekenhuis, om er onlangs rustig in te slapen.

Zutphen