Dubbele brand in appartemen­ten­com­plex Zutphen, politie vermoedt opzet

VideoEen appartementencomplex in Zutphen is gisteravond laat deels ontruimd vanwege een dubbele brand op de tweede verdieping. Twee woningen raakten daardoor onbewoonbaar. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

De brandweer werd omstreeks 23.20 uur gealarmeerd voor een brand in een appartement aan de Brucknerstraat. Ter plaatse bleek op twee plekken brand te woeden op de galerij, vlak bij twee appartementen. 

Brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle. Desondanks werd uit voorzorg een gedeelte van het complex ontruimd. Tientallen bewoners moesten vanaf de straat toekijken hoe de hulpdiensten hun werk deden. Bovendien werden twee appartementen onbewoonbaar verklaard vanwege de schade.

Politieonderzoek

Nadat het vuur was geblust heeft de politie de locatie afgezet. De recherche deed vervolgens uitgebreid onderzoek bij de flat. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Volledig scherm
De branden woedden op de galerij van de tweede verdieping. © Roland Heitink / Persbureau Heitink
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen