In de toekomst wordt de meterslange vlaggenmast op de Walburgiskerk misschien niet meer gebruikt tijdens Koningsdag, en 4 en 5 mei om de slechtvalk niet te storen. In plaats daarvan komt er ene nieuwe vlaggenmast, is het idee.
Volledig scherm
PREMIUM
In de toekomst wordt de meterslange vlaggenmast op de Walburgiskerk misschien niet meer gebruikt tijdens Koningsdag, en 4 en 5 mei om de slechtvalk niet te storen. In plaats daarvan komt er ene nieuwe vlaggenmast, is het idee. © bob bakker

Duivels dilemma voor Walburgiskerk binnenkort misschien verleden tijd: niet meer kiezen tussen wel of geen vlag uithangen

Elk jaar staat huismeester Tim Wengelaar van de Walburgiskerk in Zutphen weer voor een hels dilemma: wel of niet de vlag uithangen op Koningsdag en 4 en 5 mei? Vaak kan dit niet door de slechtvalken die er broeden in een nestkast pal naast de vlaggenstok. Daar komt binnenkort misschien verandering in. Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen is een actie opgestart om een nieuwe vlaggenmast te plaatsen. 

  1. Monumentenstatus moet sloop van historisch schoolgebouw in Zutphen voorkomen: ‘Schoonheid in eenvoud’
    PREMIUM
    1

    Monumenten­sta­tus moet sloop van historisch schoolge­bouw in Zutphen voorkomen: ‘Schoonheid in eenvoud’

    Over zo’n drie jaar komt het schoolgebouw van het Baudartiuscollege in Zutphen leeg te staan. Het pand komt dan weer in handen van de gemeente, dat nog een nieuwe invulling voor de locatie zoekt. Daarbij zal het historische pand blijven bestaan. Een ruime meerderheid van de raad wil het pand nu aanwijzen als gemeentelijk monument, waardoor sloop geen optie meer is.

Zutphen