De muur van het bedrijfspand in aanbouw steekt een flink stuk boven de gevangenismuur uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De muur van het bedrijfspand in aanbouw steekt een flink stuk boven de gevangenismuur uit. © Jeroen Jazet

Een hoog bedrijfspand pal naast een gevangenismuur in Zutphen, is dat vragen om problemen?

Op letterlijk een steenworp afstand van de gevangenis in Zutphen wordt een bedrijfspand opgetrokken. De muren steken duidelijk uit boven de gevangenismuur, die criminelen van de buitenwereld scheidt. Wordt de rode loper uitgelegd voor mensen met kwade bedoelingen? Of kijken we te veel Netflix-series en is er niks aan de hand?

1 reactie

 • Bart Man

  1 jaar geleden
  Doordat heel veel mensen alleen de eerste foto zien (de andere zit achter de betaalmuur) ontstaat er een beeld wat niet erg overeenkomt met de werkelijkheid. U suggereert een probleem dat er niet is, ook niet volgens de reactie van de gevangenis (ook achter de betaalmuur). Niet alleen de sociale media zijn het probleem, ook de "serieuze" media vergroten het gevoel van onveiligheid onnodig door dit soort nieuws te creëren.
 1. Eén van de eerste kringloopwinkels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registreren’
  PREMIUM
  29

  Eén van de eerste kringloop­win­kels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registre­ren’

  Fietsen, laptops, boeken, servies en speelgoed. Een hok vol met dozen is geen uitzondering voor kringloopwinkel 2Switch in Zutphen. Hoewel de winkel door een verhuizing nu enigszins leegstaat, zijn er tientallen mensen die een kijkje komen nemen. Maar door een registratieplicht vreest de kringloop niet aan de regels te kunnen voldoen, met als gevolg dat klanten straks wegblijven.
  Zutphen