Een kijkje in Kasteel Hackfort in Vorden tijdens de metamorfose van 2,3 miljoen euro

videoKasteel Hackfort in Vorden staat op de kop. Het uit de 14de eeuw stammende kasteel wordt voor 2,3 miljoen onder handen genomen, waarna het na jaren weer wordt opengesteld voor publiek.

Een opengebroken toren, een met houten platen afgetimmerde trap, talloze stukken gereedschap en elk vertrek vol bouwlieden. Kasteel Hackfort ondergaat een grote metamorfose. Natuurmonumenten laat het renoveren. Dat kan dankzij een schenking van Stichting Hackfort Fonds, de provincie Gelderland en Natuurmonumenten zelf. Permanent verhuurde appartementen maken plaats voor vier luxe vakantieappartementen en een bruidssuite. Het kasteel wordt toegankelijk voor mindervaliden en de vertrekken worden teruggebracht in oorspronkelijke stijl.

  1. LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzorgingshuis en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Enorm paasei voor zwaar getroffen verzor­gings­huis en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

Zutphen