Medewerkers op de werkvloer bij Aurubis in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers op de werkvloer bij Aurubis in Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Een van grootste werkgevers in Zutphen verkocht: ‘Dit heeft wel wat gevolgen’

Aurubis in Zutphen komt in andere handen. Het bedrijf met meer dan driehonderd werknemers is verkocht aan de internationaal opererende KME-groep. De fabriek aan de Oostzeestraat is een van Europa’s grootste producenten van vlak gewalste koper- en messingproducten.

7 reacties

 • klaas Bron

  6 dagen geleden
  Aurubis is energie intensief, stoken nog gas en werkgelegenheid zal mede afhangen wat Nederland doet met energiebelastingen ikv groene energie. Als het KME moederconcern elders in de wereld veel goedkoper kan produceren zal zij tzt deze locatie verlaten. De banen zijn op korte termijn zeker, maar vrees dat de activiteiten binnen 5 jaar naar elders zullen zijn verplaatst. Zie ook discussie rondom Tatasteel en Milieu.
 • Willem Post

  1 week geleden
  Ze zijn overgenomen, in het begin zal het op de zelfde voet verder gaan, maar hopen dat het zo blijft. Andere bazen,andere wetten.
 • Frans Manders

  1 week geleden
  Ze zijn overgenomen. Niet verkocht. Dan lijkt het negatief maar het is 100% positief voor behoud van werkgelegenheid in Zutphen!!!
 • B Zieleman

  1 week geleden
  Ben bang dat Marcel Bekof gelijk heeft. Dat was ook het eerste wat in mij op kwam.
 • J. Leusink

  1 week geleden
  Aurubis AG (formerly Norddeutsche Affinerie AG) is listed on the stock exchange[6] and is the largest copper producer in Europe[7] (the second largest in the world) and the largest copper recycler worldwide. Its headquarters is in Hamburg, Germany. After the acquisition of the Belgian copper producer Cumerio by Norddeutsche Affinerie AG on 18 February 2008, the company re-branded itself as Aurubis as of 1 April 2009. Aurubis produces more than one million tonnes of copper cathodes annually and

Zutphen