Jan Nijstad is mede-organisator van Zutphen on the Beach.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Nijstad is mede-organisator van Zutphen on the Beach. © Ronald Hissink

Een week lang ‘Zutphen on the Beach’: evenement moet opstapje naar nóg groter festijn worden

Met een soort kabelbaan vanaf de Walburgistoren of een biertje drinken midden op het ’s-Gravenhof. Of gewoon goede potjes beachvolleybal kijken? Het kan allemaal vanaf het laatste weekeinde van augustus: het plein in het centrum van Zutphen moet dan een week lang een gezellig strand worden. ,,Hopelijk komen de inwoners van Zutphen massaal, want het ís ook voor hen”, zegt organisator Jan Nijstad.

6 reacties

 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Nog even verder, het oktoberfest is niet in München zentrum, de kirmis in Düsseldorf is in de uiterwaarden. De discussie binnenstad is niet reëel. Ik denk dat de gemeente een feestplein zou moeten inrichten. Iedereen blij en de waar je mag of kunt wonen, die discussie is dan geschiedenis. Gemeente , actieve ondernemers en entousiaste organisatoren kom tot een oplossing en eindig het geneuzel over binnenstad bewoners die hinder ervaren. zij onderhouden de panden.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Wonen in de binnenstad is de eeuwige discussie. Ik organiseerde ook evementen op 30 april met nodige herrie. Geboren in het rondje 1954. De evenementen waren toe kermis, st Nicolaas en moby Dick. Wij woonden in de lange hofstraat in de jaren tachtig en hadden een chalet in harfsen, dus ieder zijn meug. Nu aan het Hoornwerk, hoorde deze week meneer towers een kwartier you never walk alone zingen. Als je het leuk vond ga je er heen, anders zoek je een oplossing. Samenleven dus Hoe lastig soms
 • Hippe Scholten

  2 maanden geleden
  Meneer M. C Fels, mijn vermoeden bestaat dat je in de stad woont en van buiten Zutphen komt. Ik zou zeggen, lekker de ommedraai weer maken vanwaar je vandaan komt. Woon je in de stad, dan weet je dat je zulke prachtige evenementen voor je deur kan krijgen. Hulde aan deze twee heren.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Wat vreselijk dit. De binnenstad wordt onleefbaar voor de bewoners. Heel Nederland een pretpark. Mensen kunnen zichzelf kennelijk niet meer vermaken. Zielig.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Prima idee, maar kunnen wel van de martinetsingel naar de markt lopen?