Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al bijna drie jaar te wachten op auto's en vrachtwagens.
Volledig scherm
PREMIUM
Een brede tunnel met twee banen asfalt onder het spoor door. Midden tussen de weilanden ten westen van De Hoven ligt een klein deel van de rondweg De Hoven al bijna drie jaar te wachten op auto's en vrachtwagens. © Archieffoto Ronald Hissink

Eenzame tunnelbak in weiland bij De Hoven krijgt eind volgend jaar eindelijk gezelschap van auto's

Het is een raar gezicht. Midden in de weilanden ten westen van de Zutphense wijk De Hoven ligt al bijna drie jaar een grote tunnel. Twee banen asfalt onder het spoor door wachten daar al jaren op auto's en vrachtwagens. Het is een onderdeel van de nog aan te leggen rondweg om De Hoven, die keer op keer werd uitgesteld. 

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

Zutphen