Eerbeekse 'baasjes' extra alert na melding over gebakken spons

VideoHet aantreffen van (naar verluidt) gebakken spons op een uitlaatveld zorgt bij Eerbeekse hondeneigenaren voor onrust en onbegrip. ,,Wat een idioot'', zegt Petra Vennik. De politie stelt nog geen onderzoek in.

Heel goed opletten wat de hond in de bek stopt. Dit is het devies in Eerbeek nu hier blijkbaar iemand rondloopt die er niet voor terugdeinst om op de populaire uitlaatplek in het bos aan de Veldkantweg gevaarlijke gebakken spons achter te laten.

  1. ‘Wel een beetje ongemakkelijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht
    PREMIUM
    Video

    ‘Wel een beetje ongemakke­lijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht

    Pieter Rutten was jarenlang een ‘strenge doch rechtvaardige’ hoofdconducteur. De Zutphenaar trakteerde in gebreke blijvende treinreizigers steevast op een bekeuring, ongeacht de omstandigheden. Tot drie jaar geleden. Zijn strikte aanpak riep veel agressie op en Rutten zat een maand uitgeblust thuis. Hij vond een remedie: af en toe een oogje dichtknijpen, relaxter door de trein wandelen en bovendien: reizigers gedichten voordragen. ,,Ik zie reizigers niet langer als potentiële overtreders, maar als vitamientjes.’’ De Dichtende Conducteur was geboren.

Zutphen