Volledig scherm
Bezoekers van Nationale Bokbierdag in Zutphen aan het bokbier. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Eerbeekse boeienbreker op vrije voeten

De voorlopige hechtenis van de 25-jarige Eerbekenaar die op Nationale Bokbierdag in Zutphen zijn handboeien doormidden brak en een beveiliger tegen het hoofd trapte is geschorst. De Eerbekenaar mag zijn proces hierdoor op vrije voeten afwachten.

De man is nog wel verdachte in de zaak. De Eerbekenaar werd donderdagmiddag voorgeleid voor de rechter nadat hij zondag op Bokbierdag in Zutphen werd opgepakt. De rechter besloot dat het niet nodig is de verdachte langer vast te houden.

Beveiliger

In de Beukerstraat ging de Eerbekenaar zondagavond volledig door het lint, waarna de politie hem met veel moeite wist op te pakken. Samen met een 21-jarige vrouw uit Brummen hinderde de Eerbekenaar de politie een andere aanhouding. Hij werd vervolgens aangehouden, wist de handboeien doormidden te breken en trapte een beveiliger die de Brummense probeerde te boeien vervolgens tegen het hoofd.

Brummense

De 21-jarige Brummense werd eerder deze week alweer op vrije voeten gesteld. Net als een 21-jarige man uit Groningen, die voor belediging van agenten werd opgepakt waarna het duo uit Eerbeek en Brummen de agenten probeerde te hinderen bij de aanhouding.

  1. Deventers knuffelveteraan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Deventers knuffelve­te­raan Macleod (95), de Canadees die steeds terugkwam, overleden

    Captain John Macleod is overleden. 95 jaar oud. De oorlogsveteraan die elke herdenking trouw Deventer en Zutphen bezocht stierf bijkans in het harnas. Verknocht als hij was aan de Nederlandse herdenkingen woonde hij in september nog de Market Garden landing op de Ginkelse Heide bij. Het zeven dagen durende herdenkingsfestijn eiste veel van de krachten van Macleod. Thuis in Canada belandde hij in het ziekenhuis, om er onlangs rustig in te slapen.

Zutphen