Volledig scherm
Bezoekers van Nationale Bokbierdag in Zutphen aan het bokbier. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Eerbeekse boeienbreker op vrije voeten

De voorlopige hechtenis van de 25-jarige Eerbekenaar die op Nationale Bokbierdag in Zutphen zijn handboeien doormidden brak en een beveiliger tegen het hoofd trapte is geschorst. De Eerbekenaar mag zijn proces hierdoor op vrije voeten afwachten.

De man is nog wel verdachte in de zaak. De Eerbekenaar werd donderdagmiddag voorgeleid voor de rechter nadat hij zondag op Bokbierdag in Zutphen werd opgepakt. De rechter besloot dat het niet nodig is de verdachte langer vast te houden.

Beveiliger

In de Beukerstraat ging de Eerbekenaar zondagavond volledig door het lint, waarna de politie hem met veel moeite wist op te pakken. Samen met een 21-jarige vrouw uit Brummen hinderde de Eerbekenaar de politie een andere aanhouding. Hij werd vervolgens aangehouden, wist de handboeien doormidden te breken en trapte een beveiliger die de Brummense probeerde te boeien vervolgens tegen het hoofd.

Brummense

De 21-jarige Brummense werd eerder deze week alweer op vrije voeten gesteld. Net als een 21-jarige man uit Groningen, die voor belediging van agenten werd opgepakt waarna het duo uit Eerbeek en Brummen de agenten probeerde te hinderen bij de aanhouding.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen