Volledig scherm
© Gerard Vrakking

Eierboerderij Zutphen sluit zichzelf af wegens dreiging vogelgriep

ZUTPHEN - Eierboerderij Heijink Eieren in Zutphen verkoopt voorlopig geen eieren aan particuliere klanten. Het bedrijf neemt die maatregelen om verspreiding van vogelgriep te voorkomen. Het legt zichzelf daarmee strengere regels op dan de overheid vereist.

Door de uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen, dit weekend, geldt er in heel Nederland een bezoekersverbod voor pluimveebedrijven. ,,De privéwoning is daarin uitgezonderd en erfbetreders die toch moeten komen, moeten een bepaald hygiëneprotocol volgen'', licht Davina Heijink-Coobs van Heijenk Eieren toe. Heijink heeft op het terrein eierautomaten staan, waarmee particuliere zeven dagen per week eieren kunnen kopen. Het bedrijf had er voor kunnen kiezen dat door te zetten, maar neemt het zekere voor het onzekere.

,,Het bedrijfsterrein is eventueel wel zo in te richten dat huisverkoop bijvoorbeeld wat dichter bij de weg wel mogelijk is, maar wij hebben besloten dat risico niet te nemen. Van particuliere klanten weet je nooit waar die vandaan komen, waar ze geweest zijn en waar ze nog naar toe gaan.''

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen