Volledig scherm
Er verschijnt een boek van en over Sterre Koning, het 16-jarig meisje uit Zutphen dat zingt, acteert, danst en al uitgegroeid is tot een landelijke bekendheid. © uitgeverij Kluitman

Eigen boek Zutphens talent (16) Sterre Koning

Sterre Koning (16) uit Zutphen brengt bij uitgeverij Kluitman een eigen boek uit: ‘STERRE. Waarom wachten tot je later groot bent?’.

In dit boek geeft Sterre een persoonlijke inkijk in haar leven en inspireert ze haar fans om hun dromen na te jagen. Ze vertelt openhartig over haar carrière en bekendheid en de ups en downs die daarbij horen, aldus de uitgever. 

De 4-Havo scholiere zingt, presenteert, acteert, danst, speelt gitaar en model. Via haar eigen YouTube-kanaal en Instagram houdt ze haar ruim 285.000 fans op de hoogte van haar leven. 

Songfestival

Koning vertegenwoordigde in 2016 Nederland tijdens het Junior Eurovisie Songfestival en bereikte in 2018 de halve finale van The Voice Kids. Ze heeft een eigen single uitgebracht en inmiddels ook twee singles voor DreamWorks. In 2019 won ze de Nickelodeon Kids’ Choice Award voor aanstormend talent Nederland en België. Ze is te zien in tv-programma’s, in de bioscoop, op festivals, in bladen, en bovenal online. Voor haar boek werkt ze samen met auteur Marie Lotte Hagen.

Volgens uitgeverij Kluitman is STERRE is veel meer dan een boek over het meisje zelf en haar carrière. Behalve een ‘bijzonder verhaal bevat het boek veel praktische tips, dat veel jonge meiden zal inspireren, uitdagen, helpen en urenlang vermaken’.

Het boek verschijnt in het najaar.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Zutphen