Volledig scherm
PREMIUM
De eikenprocessierups. © Job van der Meer

Eikenprocessierups kost gemeenten tonnen

De bestrijding van de eikenprocessierups jaagt gemeenten behoorlijk op kosten. Berkelland en Bronckhorst gaven dit jaar meer dan een ton uit. Zutphen hield het bij 40.000 euro.

Om de overlast van de eikenprocessierups in te dammen trok de gemeente Zutphen dit jaar 40.000 euro uit. De gemeente gaf twee jaar terug nog 22.000 euro uit aan de bestrijding. Een schijntje tegenover de uitgaven van Bronckhorst en Berkelland. Laatstgenoemde gaf dit jaar 105.000 euro uit tegenover 77.000 euro twee jaar geleden. 

  1. Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen
    PREMIUM

    Mark uit Zutphen is koning, nee de keizer, van de unieke glazen zwembaden voor de jetset die niet alleen in geld wil zwemmen

    Zelf woont Mark Hoentjen in een gewoon huis in Zutphen. Zijn klandizie verkeert in de absolute upper class met huizen van een miljoen euro en meer. Hij bouwt in het atelier van zijn Zutphense bedrijf Underwaterwindows spectaculaire transparante wanden voor zwembaden en pools van regeringsleiders, koninklijke families en succesondernemers, topvoetballers en topartiesten.

Zutphen