Volledig scherm
© Facebook Politie Zutphen

Elektrische lokfiets leidt politie Zutphen naar woning vol gestolen spullen

Een elektrische lokfiets heeft de politie in Zutphen gisteren geleid naar een woning vol gestolen spullen. Vier mannen werden opgepakt.

Zutphen wordt de laatste tijd geteisterd door diefstallen van elektrische fietsen, accu's daarvan en fietscomputers. Daarom plaatste de politie gisteren rond 17.00 uur een elektrische lokfiets in de stad. 

De accu was voorzien van een volgsysteem en dat bleek niet overbodig; na een half uurtje kwam de accu al in beweging. Hij bleek van de lokfiets gestolen. De politie volgde het signaal en kwam uiteindelijk uit bij een woning aan de Brucknerstraat in Zutphen. 

Gevechtswapen

Volledig scherm
Een ploertendoder.

Eenmaal binnen troffen de agenten de accu aan, maar er was meer. Er werden nog zo'n tien accu's van andere elektrische fietsen gevonden, evenals meerdere gestolen fietscomputers en goederen die van een woninginbraak afkomstig waren. Ook werd een ploertendoder gevonden. Dit is een verboden gevechtswapen, vergelijkbaar met een gummiknuppel,

In de woning werden vier mannen op heterdaad aangehouden: drie mannen van 22, 28 en 47 jaar uit Zutphen en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle verdachten belandden in de cel in Doetinchem.

Rustiger

De politie doet onderzoek naar de herkomst van alle gestolen goederen. 'Met de aanhouding van vier verdachten, hopen wij dat het de komende tijd wat rustiger wordt', schrijft de politie Zutphen op Facebook.

Zutphen