Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W.
Volledig scherm
PREMIUM
Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W. © Felix Guérain

Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.

21 reacties

 • Yor den Dwaze

  4 uur geleden
  @K van Venen Wat is dat toch altijd met die mensen die de gewone man zijn en haar vakantie niet meer gunt? Ga je gal spuwen bij de politici die overal heen vliegen voor congresjes en al wat niet meer.
 • K van Venen

  1 dag geleden
  Ja wanhopig zijn de boeren en dat is terecht. Maar om alles op de boer af te schuiven kan niet. En de mensen die uren in de rij op Schiphol staan te wachten omdat ze weer een tripje moeten maken met vliegtuig. In hun hoofd gaat er geen belletje rinkelen dat je dood leuk meewerkt met het vervuilen? Nee als je maar plezier hebt.
 • Arend van Faassen

  1 dag geleden
  Robert Scholten ik ben ook wanhopig ik zie de natuur kapot gaan door de ammoniak uitstoot, dus ik heb toestemming om maar het erf te betreden van zo'n milieuvervuiler om daar van alles te vernielen? Of al die voetbalvandalen die wanhopig zijn om de toekomst van hun club? Die mogen dus gewoon hun gang blijven gaan? De vraag stellen is denk ik haar beantwoorden. Maar dan wel gelijke monniken gelijke kappen. Al vallen de kappen hier nog wel mee.
 • Robbert Scholten

  1 dag geleden
  Ik vind dat de boeren groot gelijk hadden en zie hun acties nog steeds als wanhoopsdaad
 • E. Lentekind- De Jong

  1 dag geleden
  @ Marinus Visser helemaal eens. Stelletje kleuters die hun zin niet krijgen. En o, o, o, wat zijn ze weer sneu en kruipen ze weer in de slachtofferrol. Wees op straat maar bedeesd als je mij bedreigt omdat ik een vlag weghaal, als je asbest in de natuur gooit, als je burgers hindert om naar hun werk te gaan. Nee, dan zijn de boertjes in een grote groep en is de grote bek navent. Op Schiphol zijn nog mensen nodig om koffers te verplaatsen. Ik heb begrepen dat dat in een donker hok is. Goeie plek.
 1. André vond muntenschat tijdens verbouwing, 37 jaar later verkoopt hij alles aan de gemeente: ‘Een mooi verhaal’
  PREMIUM
  4

  André vond munten­schat tijdens verbouwing, 37 jaar later verkoopt hij alles aan de gemeente: ‘Een mooi verhaal’

  Een bijzondere ontdekking deed André Klarenbeek (67) in 1985, toen hij zijn net gekochte woning in het centrum van Zutphen verbouwde. 269 eeuwenoude munten rinkelden van de zolder af. Tientallen jaren bewaarde hij de unieke collectie in een kluis. Nu, 37 jaar later, koopt de gemeente Zutphen de collectie over en stelt de munten vanaf aankomend weekend tentoon in de Musea Zutphen. ,,Er zijn weinig van dit soort schatten.’’