Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W.
Volledig scherm
PREMIUM
Bovenste rij: Melvin M., Henk M., Rens H. en Wilco W.. Onderste rij: Milan A., Jordy P., Thomas R. en Henry P.. Daarnaast de broers Matthijs W. en Steven W. © Felix Guérain

Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.

23 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Je wordt in hetnauw gedreven en verwacht dat daar niks van komt.Dan ben je naïef als overheid.Ze hoeven helemaal geen berouw te tonen.Stikstof water te kort wat te denken wat er over de grens komt.Het is een schandaal boeren de schuld te geven.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de boeren groot gelijk hebben,nog steeds,ze worden gebruikt als kop van jut,stikstof gaat ons allemaal aan,laat je auto staan als het maar even kan
 • Yor den Dwaze

  2 maanden geleden
  @K van Venen Wat is dat toch altijd met die mensen die de gewone man zijn en haar vakantie niet meer gunt? Ga je gal spuwen bij de politici die overal heen vliegen voor congresjes en al wat niet meer.
 • K. van Venen

  2 maanden geleden
  Ja wanhopig zijn de boeren en dat is terecht. Maar om alles op de boer af te schuiven kan niet. En de mensen die uren in de rij op Schiphol staan te wachten omdat ze weer een tripje moeten maken met vliegtuig. In hun hoofd gaat er geen belletje rinkelen dat je dood leuk meewerkt met het vervuilen? Nee als je maar plezier hebt.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  Robert Scholten ik ben ook wanhopig ik zie de natuur kapot gaan door de ammoniak uitstoot, dus ik heb toestemming om maar het erf te betreden van zo'n milieuvervuiler om daar van alles te vernielen? Of al die voetbalvandalen die wanhopig zijn om de toekomst van hun club? Die mogen dus gewoon hun gang blijven gaan? De vraag stellen is denk ik haar beantwoorden. Maar dan wel gelijke monniken gelijke kappen. Al vallen de kappen hier nog wel mee.
 1. Lokale politiek kiest voor jongerenraad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’
  PREMIUM

  Lokale politiek kiest voor jongeren­raad: symboliek of echt nuttig? ‘Geen groepje vwo’ers met ouders als raadslid’

  Hoe zorg je ervoor dat de kloof tussen jongeren en de politiek kleiner wordt? Steeds meer gemeenten zien een jongerenraad als oplossing. Maar krijgen deze jeugdige burgers ook daadwerkelijk wat voor elkaar, of is zo’n raad alleen een mooi uithangbord voor de gemeente? We vragen het aan drie voorzitters van jongerenraden. ,,We merken dat er problemen spelen, maar dat jongeren daar niet zo snel mee komen.”