Elly en Harrie zorgen met liefde voor Warnsveldse schapen: ‘Sommige mensen kopen een camper, wij een kudde’

videoZe hoefde er niet lang over na te denken, natuurlijk wil herderin Elly Jansen de schaapskudde van Warnsveld overnemen. Samen met haar man Harrie gooide ze het roer om en pakte ze de kans met beide handen aan. ‘Sommige mensen kopen een cabrio of een camper, wij een kudde.’

Een eigen schaapskudde. Voor Elly Jansen uit Brummen is het een droom. Tot een paar maanden geleden de herder van schaapskudde ‘t Niejboer in Warnsveld haar vraagt of zij zijn kudde wil overnemen. Hoewel het aanbod onverwacht kwam, hoeft Elly (59) niet lang na te denken.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zutphen