Emma Westervoorde en haar collega's zijn kwaad, nu hun afdeling verloskunde uit het ziekenhuis in Zutphen verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Emma Westervoorde en haar collega's zijn kwaad, nu hun afdeling verloskunde uit het ziekenhuis in Zutphen verdwijnt. © Arjan Gotink

Emma (33) en collega’s furieus over sluiting verloskunde in Zutphen: ‘Hypocriet cadeau teruggegeven’

De sfeer op de afdeling verloskunde in het ziekenhuis Zutphen is tot onder het vriespunt gedaald, nu duidelijk is dat deze moet sluiten. Verpleegkundigen en verloskundigen zijn kwaad over de rol van de raad van bestuur en zetten hun boosheid met nieuwe spandoeken kracht bij. ,,Zij voeren wanbeleid, maar onze koppen moeten rollen.’’

25 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  1 maand geleden
  Een volk van zeurders zijn we geworden die denken overal recht op te hebben. 15 km rijden voor een bevalling of ziekenhuisbezoek is niet erg hoor. Als je in Teuge woont en het ziekenhuis in Apeldoorn bezoekt, heb je hetzelfde aantal kilometers. En ook dan gaat er niemand dood.
 • M.M. Bonder

  1 maand geleden
  @R. Veldhuis: een gynaecoloog helpt niet alleen babies op de wereld, maar helpt ook vrouwen met gyneacologische klachten. @W. Kloppenburg: vroeger overleden er ook méér vrouwen en babies tijdens de bevalling en in het kraambed. @D. Veninga: als er niemand meer komt, krijgt het ziekenhuis te weinig inkomsten en gaat zéker failliet.
 • frank jansen

  1 maand geleden
  Het feest is voorbij. U vraagt wij draaien, vergeet het maar. Alle zorgmogelijkheden binnen een straal van 15 km, is onbetaalbaar. En neem het woord bezuinigen niet meer in de mond want de zorg wordt elk jaar enkele miljarden duurder. Nu al 7000 euro per inwoner van Nederland let wel, meer dan de helft van de Nederlanders draagt daar geen vent aan bij.
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Pier speelt met levens. Gemeente Zutphen en omliggende gemeenten, kom ik actie
 • D Vening

  1 maand geleden
  Alle Gelre ziekenhuizen mijden als dit door gaat en kiezen voor Doetinchem of Winterswijk. Sowieso fijnere ziekenhuizen.