Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen.
Volledig scherm
Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij een woning aan de Tichelkuilen in Zutphen. © Judah Bolink

EOD opgeroepen voor mogelijk explosief in woonhuis Zutphen: géén gevaar

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben maandagmiddag een bezoek gebracht aan een woning in Zutphen, omdat daar mogelijk explosief materiaal aanwezig zou zijn. De melding werd gedaan door één van de bewoners van de betreffende woning. Volgens de politie bleek er geen gevaar.

De woning bevindt zich aan de Tichelkuilen, in de Zuidwijken. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok heeft een bewoner zelf contact gezocht met de politie, omdat er mogelijk explosief materiaal zou zijn aangetroffen. ,,Vanwege de privacy, kunnen we daar niet veel uitspraken over doen. Feit is dat de EOD ter plekke is geweest en het materiaal heeft gecontroleerd. Het bleek niet gevaarlijk, dus gelukkig was er niet zoveel aan de hand.”

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Zutphen