Maarten Westera (rechts) en de Eritreeër Abraham Gerezgehir gaan vaak samen naar Kings and Queens. Maarten heeft Abraham als 'buddy' geholpen in het project 2GetThere, jongeren die problemen hebben gehad helpen andere jongeren met problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Westera (rechts) en de Eritreeër Abraham Gerezgehir gaan vaak samen naar Kings and Queens. Maarten heeft Abraham als 'buddy' geholpen in het project 2GetThere, jongeren die problemen hebben gehad helpen andere jongeren met problemen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Eritreeër Abraham heeft in Lochem toekomst dankzij Maarten

De samenwerking tussen de gemeente Zutphen en 2GetThere loopt boven verwachting. En dat kan Abraham Gerezgiher beamen (27), die dankzij buddy Maarten een Nederlandse toekomst heeft. 

Gerezgiher belandde bijna vier jaar geleden als Eritrese vluchteling in Nederland. Na een tocht van bijna zeven weken, over 6.000 kilometer. Vanuit een kamp in Zuid-Soedan. Hij belandde uiteindelijk in Lochem. Eigen huisje. Baan bij Fletcher Hotels, als afwasser en medewerker in de huishouding. En een stageplek bij de Internationale Schakelklas (ISK) in Zutphen. Als een soort rolmodel en vraagbaak voor andere jonge vluchtelingen.

  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

Zutphen