Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Westera (rechts) en de Eritreeër Abraham Gerezgehir gaan vaak samen naar Kings and Queens. Maarten heeft Abraham als 'buddy' geholpen in het project 2GetThere, jongeren die problemen hebben gehad helpen andere jongeren met problemen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Eritreeër Abraham heeft in Lochem toekomst dankzij Maarten

De samenwerking tussen de gemeente Zutphen en 2GetThere loopt boven verwachting. En dat kan Abraham Gerezgiher beamen (27), die dankzij buddy Maarten een Nederlandse toekomst heeft. 

Gerezgiher belandde bijna vier jaar geleden als Eritrese vluchteling in Nederland. Na een tocht van bijna zeven weken, over 6.000 kilometer. Vanuit een kamp in Zuid-Soedan. Hij belandde uiteindelijk in Lochem. Eigen huisje. Baan bij Fletcher Hotels, als afwasser en medewerker in de huishouding. En een stageplek bij de Internationale Schakelklas (ISK) in Zutphen. Als een soort rolmodel en vraagbaak voor andere jonge vluchtelingen.

 1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
  video

  Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

  Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.
 2. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
  Check de prijzen

  Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

  Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Zutphen