Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Westera (rechts) en de Eritreeër Abraham Gerezgehir gaan vaak samen naar Kings and Queens. Maarten heeft Abraham als 'buddy' geholpen in het project 2GetThere, jongeren die problemen hebben gehad helpen andere jongeren met problemen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Eritreeër Abraham heeft in Lochem toekomst dankzij Maarten

De samenwerking tussen de gemeente Zutphen en 2GetThere loopt boven verwachting. En dat kan Abraham Gerezgiher beamen (27), die dankzij buddy Maarten een Nederlandse toekomst heeft. 

Gerezgiher belandde bijna vier jaar geleden als Eritrese vluchteling in Nederland. Na een tocht van bijna zeven weken, over 6.000 kilometer. Vanuit een kamp in Zuid-Soedan. Hij belandde uiteindelijk in Lochem. Eigen huisje. Baan bij Fletcher Hotels, als afwasser en medewerker in de huishouding. En een stageplek bij de Internationale Schakelklas (ISK) in Zutphen. Als een soort rolmodel en vraagbaak voor andere jonge vluchtelingen.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?

Zutphen