Kapper Geert-Jan Damhuis van Figaro Hairdesign (rechts) bracht Taste of Zutphen-organisatoren Nicolai Huls en Bibi Bodegom (beide links) in contact met de Chinese mode-ontwerper Sheguang Hu. Ook Renate Claassen (midden) en Bas Schottman van Figaro zijn betrokken bij de modeshow van Hu.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Geert-Jan Damhuis van Figaro Hairdesign (rechts) bracht Taste of Zutphen-organisatoren Nicolai Huls en Bibi Bodegom (beide links) in contact met de Chinese mode-ontwerper Sheguang Hu. Ook Renate Claassen (midden) en Bas Schottman van Figaro zijn betrokken bij de modeshow van Hu. © Arjan Gotink

Europese première Chinese modekoning Hu bij festival Taste of Zutphen

Wijn- en spijsfestival Taste of Zutphen opent op vrijdag 27 maart met een modeknaller van jewelste. De nieuwste collectie van de Chinese modekoning Sheguang Hu krijgt in de Walburgiskerk haar Europese première. Tot grote opluchting van de festivalorganisatoren, die vanwege het om zich heen grijpende Coronavirus lange tijd peentjes zaten te zweten in de Hanzestad.

Bibi Bodegom en Nicolai Huls van wijnbar Nic & Ik kunnen eindelijk opgelucht en breed glimlachen. De initiatiefnemers van Taste of Zutphen wisten wekenlang niet of Hu wel naar Zutphen kon komen. Een week geleden kwam het verlossende woord. Hu vertoeft niet in China, dat al een tijdlang stevig op slot zit vanwege het Coronavirus. Hij zit gezond en wel in New York, waar zijn nieuwe collectie dinsdag voor het eerst wordt getoond aan de wereldpers.

Zutphen