De Oude IJsselbrug in Zutphen verbindt het centrum met de wijk De Hoven. Om de brug te kunnen blijven gebruiken, zijn extra brugwachters nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oude IJsselbrug in Zutphen verbindt het centrum met de wijk De Hoven. Om de brug te kunnen blijven gebruiken, zijn extra brugwachters nodig. © Archieffoto Jeroen Jazet

Extra brugwachters nodig als Zutphen Oude IJsselbrug wil blijven gebruiken

De normen voor brugwachters en brugbediening zijn na een dodelijk incident in Zaanstad enkele jaren geleden dusdanig aangescherpt, dat er voor de Oude IJsselbrug in Zutphen extra brugwachters nodig zijn. Om de belangrijke toegangsbrug tot de stad te kunnen blijven gebruiken, is Zutphen daarom 140.000 euro per jaar extra kwijt.

 1. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
  PREMIUM
  4

  Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

  De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.
 2. In dit ‘spookkasteel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’
  PREMIUM
  1

  In dit ‘spookkas­teel’ bij Zutphen moeten mensen tot bezinning komen: ‘Imago past er perfect bij’

  Verscholen tussen bomen in het buurtschap Cortenoever ligt een eeuwenoud kasteel. Jarenlang bewoond door notabele families, waarvan de laatste telg bruut vermoord werd door nazi’s. Al ruim 75 jaar wordt het niet bewoond en staat het te boek als ‘spookkasteel’. Eigenaar Fred Janssen gaat daar verandering in brengen. Hij is al sinds 2017 bezig er een ‘stiltecentrum’ van te maken. ,,Prachtig dat het dit imago heeft.”
 3. Broer van slachtoffer Warnsveldse pompmoord wilde nieuwe docu-serie tegenhouden: ‘Dit ligt zo gevoelig’
  PREMIUM
  1

  Broer van slachtof­fer Warnsveld­se pompmoord wilde nieuwe do­cu-se­rie tegenhou­den: ‘Dit ligt zo gevoelig’

  Nabestaanden van de in 1985 vermoorde Micelle Mooij-Klumper vinden het pijnlijk dat opnieuw wordt gesproken over een mogelijke gerechtelijke dwaling in de zaak die de Warnsveldse pompmoord is gaan heten. Voor hen is de zaak al jaren afgedaan. Eén van de broers van het slachtoffer heeft tevergeefs geprobeerd een nieuwe docu-serie van KRO-NCRV over het omstreden strafproces tegen te houden.