Volledig scherm

Fasering aanpak Empese en Tondense Heide en EHS

De provincie heeft ruimere grenzen aangegeven voor de Ecologische Hoofdstructuur in de omgeving van de Empese en Tondense heide (ETH). Vaststelling daarvan is in oktober 2008.

Stukken liggen nu ter inzage In 2009 gaan de plannen voor een ander peilbeheer van de ETH(plus de consequenties daarvan) de inspraak in. In januari 2010 moet het definitieve beheersplan in het kader Natura 2000 (behoud biodiversiteit) voor het gebied klaar zijn. Van 2010 tot 2013 worden de plannen (eventueel aangepast) uitgevoerd.

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.

Zutphen