Bij de verstoring deze week in de Oude IJsselbrug bleef een deel van de brug hangen, waardoor fietsers moesten klimmen om toch de brug over te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de verstoring deze week in de Oude IJsselbrug bleef een deel van de brug hangen, waardoor fietsers moesten klimmen om toch de brug over te kunnen. © Kevin Hagens / archief

Fiets optillen, omkeren en irritaties door nieuwe hapering Oude IJsselbrug Zutphen: ‘Je kan geen kant op’

De Oude IJsselburg bij Zutphen hapert weer eens. Het gebeurt regelmatig. Een deel van de brug bleef donderdagavond na opening hangen. Gevolg: fietsers stonden op het fietspad tegen dat brugdeel, dat een halve meter hoger hing, aan te kijken. Fiets optillen en weer door. Automobilisten moesten omkeren.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Eric Moll, je hebt er weinig verstand van zoals de meeste mensen in het Oosten geen idee hebben van het Westen. Leimuiden ligt helemaal niet aan de Vliet . Deze brug ligt over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder en wordt druk gebruikt door forenzen uit Gouda en Alphen aan den Rijn op weg naar hun werk op Schiphol,Haarlem en Amsterdam. Elke dag files voor de brug. Wordt ook niets aan gedaan.
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding: Leimuiden is wel het westen, maar geen stedelijk gebied. Ook de vraag of er veel scheepvaart is over de Vliet aldaar zal meetellen bij een eventueel besluit de brug wél te vernieuwen. Het lijkt er sterk op dat jullie in Leimuiden net zo gepiepeld worden als wij in het oosten. Komt bij dat jullie brug van de provincie is en die hier van de gemeente, wat zou moeten/kunnen betekenen dat er méér geld bij jullie is dan hier. Die oude brug omzeilen betekent een omweg van dik 8 km.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Martin Maalderink, je kletst weer eens uit je nek. Ik woon in Leimuiden. Daar ligt een brug over de Ringvaart onder beheer van de provincie Noord Holland. Die brug is meerdere keren per week defect. Soms urenlang. Dit duurt al jaren maar er is geen sprake van een Nieuwe brug. Ook niet in het Westen. Oostelijk minderwaardigheidscomplex is je probleem.
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  Als dat oude stuk schroot in het westen over het water had gelegen was er al een nieuwe voor geweest. Dus de plump in met dat ding, komen ze vanzelf met geld over de brug vanuit DenHaag......alhoewel met Rutte??
 • Eric Moll

  2 maanden geleden
  De gemeente Zutphen is als eigenaar van de brug verantwoordelijk voor een soepele overtocht. Maar volharden in lapwerk en af en toe een reparatie helpt gewoonweg niet. De spoorbrug is nagenoeg nieuw, dus NS heeft haar zaakjes goed voor elkaar, kan zich iets anders ook niet permitteren. De vraag is waarom de gemeente Zutphen bij het vernieuwen van de spoorbrug niet direct meegewerkt heeft die ouwe meuk weg te halen en háár deel van die zooi te vervangen door nieuw. Misplaatste zuinigheid!
 1. Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’
  PREMIUM
  met video
  8

  Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’

  Ze is er kapot van en voelt zich daarbij erg onveilig. De Apeldoornse Mahin Talei (54) winkelde dinsdag bij de kringloop in Twello, toen twee vrouwen er met haar handtas vandoor gingen. De dievegges zijn op camera vastgelegd en de beelden zijn massaal gedeeld. ,,Ik wil dat deze mensen zo gestraft worden dat ze dit nooit meer doen”, zegt ze emotioneel. Want in de tas zitten voor haar heel dierbare spullen.
  Twello