Volledig scherm
Het experience center van Hermann Hartje KG aan de Hekkehorst in Zutphen. © Hermann Hartje KG

Fietsen testen bij de groothandel in Zutphen

Proefritten maken op fietsen kan bij elke fietsenzaak. Dat dit ook mogelijk is bij de groothandel is vrij nieuw. In Zutphen heeft Hermann Hartje KG hiertoe het Hartje Experience Center Benelux geopend.

Zowel consumenten als dealers zijn - bij voorkeur op afspraak - welkom in de showroom aan de Hekkehorst. Hier staan nagenoeg alle modellen en maten van vier fietsmerken (Victoria, Conway, Tern en i:SY) die voor een proefrit door de omgeving meegenomen kunnen worden.  Wie zijn of haar keus heeft gemaakt, kan de fiets bestellen en later afhalen bij de desbetreffende  dealer.

,,Er wordt bij ons niets afgerekend'',  zegt Gerko Groenendijk van Hartje Benelux. ,,We zien dit experience center als een soort verlengstuk van de showroom van de fietsenzaak. Voordeel is dat we hier veel meer fietsen van onze merken kunnen tonen. Het grootste deel bestaat uit e-bikes, e-mountainbikes en e-vouwfietsen. We hebben hier in totaal zo'n honderd fietsen staan.''

Hermann Hartje KG is een Duitse groothandel met verkoopkantoren in Duitsland, België, Denemarken, Oostenrijk en Nederland. Het bedrijf fabriceert zelf fietsen en levert verder onder meer onderdelen voor motorfietsen, bromfietsen, scooters en automaterialen. Gereedschappen, werkplaatsinrichting en sport- en outdoor-artikelen verkoopt het bedrijf ook.

In 2016 vierde Hartje het 10-jarig bestaan van de Zutphense vestiging.

Volledig scherm
De fietsen in het experience center worden op een niet-alledaagse manier geshowd. © Hermann Hartje KG

Zutphen