Volledig scherm
In het binnenland van Suriname tijdens de opnamen voor de film ‘Beeldend Licht’ van Fokke Baarssen. Een film over glaskunstenares Annemiek Punt. Foto: Astrid Vroemisse 2017 © Astrid Vroemisse

Film over Borculose kunstenaar scoort op Amerikaans filmfestival

De film ‘Beeldend Licht’, over het leven en werk van kunstenaar Annemiek Punt, is geselecteerd door het Amerikaanse Golden Door Filmfestival. 

De prijswinnende film van filmmaker Fokke Baarssen wordt op 23 september vertoond in New Jersey, met als decor de imposante skyline van New York. Dit ruim een maand nadat ‘Beeldend Licht’ een Amerikaanse Award of Merit heeft gewonnen.

Het  Golden Door Filmfestival is gericht op onafhankelijke films, en ‘Beeldend Licht’ is één van de drie geselecteerde films in het speciale The World Of Art-programma. Door deze selectie komt ‘Beeldend Licht’ in aanmerking voor de award van Best Documentary. Vanwege de bijzondere internationale aandacht zal filmmaker Fokke Baarssen bij dit festival aanwezig zijn.

Volledig scherm
Ootmarsum - opnamen in atelier Annemiek Punt voor de film ‘Beeldend Licht’ van Fokke Baarssen. © Astrid Vroemisse

‘Beeldend Licht’ bevat bijzondere opnamen – onder andere in Annemiek haar ateliers, studio en galerie. De film vertoont beelden van haar werkproces, wat haar drijft en waar zij haar inspiratie vandaan haalt.

Ook buiten Amerika wordt de film al goed ontvangen; ‘Beeldend Licht’ is geselecteerd voor het Trauner Art Filmfestival in Hongarije en het Play Filmfestival in Parijs.

Zutphen