De contouren van de nog aan te leggen turborotonde zijn op de N345 tussen Zutphen en Brummen al te zien. De definitieve aanleg van die turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de uiteindelijke rondweg op z'n vroegst pas na de zomervakantie van 2022 wordt geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
De contouren van de nog aan te leggen turborotonde zijn op de N345 tussen Zutphen en Brummen al te zien. De definitieve aanleg van die turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de uiteindelijke rondweg op z'n vroegst pas na de zomervakantie van 2022 wordt geopend. © Jeroen Jazet

Flinke vertraging voor rondweg om De Hoven, provincie bang dat de dijk verschuift

Aan het einde van dit jaar zouden de eerste auto’s over de rondweg om De Hoven moeten rijden. Dit verzekerde de provincie Gelderland eerder dit jaar nog. Voorlopig gaat het er alleen nog niet van komen. De aanleg van de zogenoemde turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de rondweg niet voor de zomer van 2022 geopend wordt.

1 reactie

 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Waarom een turborotonde? Is een gewone rotonde niet goed? Ik vind zo’n rotonde buitengewoon verwarrend en onveilig, vooral door de gescheiden rijbanen met een verhoging. Een fietstunnel...fietsers kunnen ook over het fietspad een rotonde om, als een tunnel zoveel extra werk betekent, dan niet doen.
 1. Brommers kijken, het kan letterlijk tijdens een hoogmis in een Steenderense kerk
  PREMIUM

  Brommers kijken, het kan letterlijk tijdens een hoogmis in een Steenderen­se kerk

  Wie kent ze nog? Tomos, Puch, Zündapp, Kreidler... Stalen, gemotoriseerde rossen waarop je vroeger als puber de blits maakte. Dat was ooit. De brommers zijn nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen. Maar In Steenderen zijn ze op 7 en 8 augustus volop te zien. Tijdens een soort hoogmis in de Remigiuskerk. Brommers kieken in de Karke beleeft dan zijn zesde editie. Met zelfs één model dat officieel nooit uit de fabriek kwam.

Zutphen