De contouren van de nog aan te leggen turborotonde zijn op de N345 tussen Zutphen en Brummen al te zien. De definitieve aanleg van die turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de uiteindelijke rondweg op z'n vroegst pas na de zomervakantie van 2022 wordt geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
De contouren van de nog aan te leggen turborotonde zijn op de N345 tussen Zutphen en Brummen al te zien. De definitieve aanleg van die turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de uiteindelijke rondweg op z'n vroegst pas na de zomervakantie van 2022 wordt geopend. © Jeroen Jazet

Flinke vertraging voor rondweg om De Hoven, provincie bang dat de dijk verschuift

Aan het einde van dit jaar zouden de eerste auto’s over de rondweg om De Hoven moeten rijden. Dit verzekerde de provincie Gelderland eerder dit jaar nog. Voorlopig gaat het er alleen nog niet van komen. De aanleg van de zogenoemde turborotonde loopt zoveel vertraging op dat de rondweg niet voor de zomer van 2022 geopend wordt.

1 reactie

  • Pim Willemsen

    1 jaar geleden
    Waarom een turborotonde? Is een gewone rotonde niet goed? Ik vind zo’n rotonde buitengewoon verwarrend en onveilig, vooral door de gescheiden rijbanen met een verhoging. Een fietstunnel...fietsers kunnen ook over het fietspad een rotonde om, als een tunnel zoveel extra werk betekent, dan niet doen.