Floortje Haank (15) uit Zutphen op een foto eerder dit jaar. In november kreeg ze haar voorlopig laatste chemobehandeling. Ze hoopte dat het leven haar daarna iets meer zou toelachen. Maar het tegendeel is waar: momenteel zit ze in quarantaine, omdat ze positief is getest op het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Floortje Haank (15) uit Zutphen op een foto eerder dit jaar. In november kreeg ze haar voorlopig laatste chemobehandeling. Ze hoopte dat het leven haar daarna iets meer zou toelachen. Maar het tegendeel is waar: momenteel zit ze in quarantaine, omdat ze positief is getest op het coronavirus. © Jeroen Jazet

Floortje (15) mocht vanwege haar ziekte geen corona krijgen, maar kreeg het toch: ‘Mensen, let op en laat je testen’

Als moeder deed ze er bijna alles aan om corona buiten de deur te houden. Allemaal om Floortje (15) te beschermen. Zij heeft door chemokuren een allergie ontwikkeld, waardoor ze niet mag worden gevaccineerd. Toch is Floortje nu positief getest.

6 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Ze heeft een goede reden om niet te vaxen. De meesten hebben dat niet...
 • Andy Van Werven

  2 maanden geleden
  Hopen dat ze snel weer beter word en een virus buiten de deur houden is niet makkelijk maar proberen is het wel waard
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Het is naar voor deze meid, maar laten we hopen dat ze snel hersteld. En als pleister op de wond is ze dan beter beschermd dan met een vaccin. Maar @Henk Hartog heeft wel gelijk dat testen eigenlijk ook niet helpt, er is helaas geen enkele manier hoe je kunt voorkomen dat je besmet raakt en gevaccineerde mensen zijn net zo besmettelijk als degenen die dat spul niet hebben genomen. En leven in isolatie is ook geen leven! We zullen gewoon moeten leren leven met Corona.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  Ik hoop voor floortje dat ze dit goed doorstaat. Gelijk wat antistoffen opbouwd dat ze weer wat bewegingsvrijheid krijgt want dit lijkt me verschrikkelijk voor een jonge meid om zo te moeten leven. Ga er maar eens goed over nadenken henk. Als je jezelf dat moet afvragen snap je het niet echt en begin ik toch wat medelijden met je te krijgen. Maar ja volgens jou is er niks aan de hand en is dit wereldwijde probleem met een paar ons groente opgelost,
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Door al dat testen zitten wij nog met deze waanzin opgescheept dat al 2 jaar bezig is. EN waarom Testen als je al Gevaccineerd bent? Dan ben je toch beschermd of niet ? Goeie vraag dacht ik zelf.. Dit vereist denkwerk.
 1. Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemeesters knijpen oogje toe
  PREMIUM
  49

  Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemees­ters knijpen oogje toe

  Burgemeesters in steeds meer gemeenten kondigen aan dat zij zaterdag niet zullen handhaven als winkeliers de deuren openen, ook als dat (nog) niet mag. Zo zijn er onder andere plannen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Het kabinet beslist vrijdag over een versoepeling van de lockdown. Maar winkeliers zeggen dat zij de regels zaterdag aan hun laars zullen lappen als het land nog langer op slot moet blijven.
 2. KAART | Besmettingscijfers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Besmet­tings­cij­fers blijven hoog: regio Noord- en Oost-Gelderland spant de kroon, Flevoland toont flinke daling

  Vijf gemeenten van de regio Oost-Nederland blijven vandaag onder de 100 positief geteste personen per 100.000 inwoners, terwijl in de rest van de regio de besmettingen hoog blijven. In heel Oost-Nederland kwamen er 3357 nieuwe besmettingen bij. Vooral in Noord- en Oost Gelderland stijgen de besmettingen flink. Toch zijn er ook lichtpuntjes: regio Flevoland laat een flinke daling in het aantal positieve testen zien.
 3. Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboekje door de straten lopen’
  PREMIUM
  3

  Horeca in Gelderland heeft geen vrijbrief ‘maar we gaan niet met een groot bonnenboek­je door de straten lopen’

  Horecaondernemers die morgen hun zaak opengooien in de 22 gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, hoeven niet direct een boete te verwachten. Een gesprek met een handhaver of een waarschuwing horen zeker wel tot de mogelijkheden. ,,Toezien op naleving van de wet is een taak van burgemeesters’’, stelt Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de VNOG.

Zutphen