De beoogde wethouders voor de nieuwe coalitieperiode in Zutphen. Vlnr: Jasper Bloem (PvdA), Eva Boswinkel (GroenLinks), Sjoerd Wannet (D66) en Rick Verschure (Burgerbelang).
Volledig scherm
De beoogde wethouders voor de nieuwe coalitieperiode in Zutphen. Vlnr: Jasper Bloem (PvdA), Eva Boswinkel (GroenLinks), Sjoerd Wannet (D66) en Rick Verschure (Burgerbelang). © Gemeente Zutphen

Formerende partijen zijn eruit in Zutphen, deze wethouders gaan het doen

GroenLinks, PvdA, Burgerbelang en D66 zijn eruit in Zutphen. Alle vier de partijen leveren een wethouder voor de komende vier jaar. Komende week presenteren ze het coalitieakkoord, waarna de wethouders worden geïnstalleerd. 

3 reacties

 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Alle vertrouwen
 • ReindeR Rustema

  1 maand geleden
  Wat goed dat Sjoerd Wannet wethouder is geworden via een vacature! Geen koehandel tijdens de formatie waarbij onderhandelaars toegeven om zelf wethouder te mogen worden (hoe incompetent ook), alleen maar omdat ze lijsttrekker zijn geworden. Als volksvertegenwoordiger hoor je in de raad thuis, daar ben je voor gekozen. Niet om te besturen. Ik roep dit al decennia, is toch zo logisch? Meer partijen zouden dit moeten doen.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  En de VVD heeft het nakijken. Goh, hoe zou dat toch komen?

Zutphen