Volledig scherm
PREMIUM
Frans Kranendijk, beheerder van de fietsenstalling op het station in Zutphen, gaat met pensioen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Frans Kranendijk (69) van Zutphense stationsstalling parkeert zijn werkende leven

Zutphenaren kennen hem vooral uit de 'onderwereld'. Frans Kranendijk, de fietsenmaker en uitbater van de fietsenstalling bij het station. Na 46 jaar in het vak - waarvan 38 in Zutphen, houdt Kranendijk uit Warnsveld het voor gezien. 

De fietsenstalling onder het Zutphense station wordt vanaf 1 mei geëxploiteerd door NS zelf. Daarmee komt na 38 jaar een eind aan een tijdperk: Fietspoint Kranendijk houdt op te bestaan, als een van de laatste zelfstandige stationsstallingen van Nederland.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Zutphen