Volledig scherm
Ganzenpoep. © Else Loof

Ganzenpoep teistert voetbalclub Be Quick in Zutphen

Voetbalvereniging Be Quick uit Zutphen kan momenteel één veld niet gebruiken. Reden: extreme overlast door ganzenpoep.

Dat meldt de Zutphense voetbalclub. 

Al enige tijd begeven zich ganzen op het terrein. Pogingen om de dieren te verdrijven zijn tevergeefs gebleken. Op veld twee en een deel van het trainingsveld is volgens de club sprake van extreme overlast van ganzenpoep. De overlast is zo groot dat er dit weekeinde niet kan gevoetbald kan worden op veld twee. Het veld is simpelweg te vies. Wedstrijden die op dat veld stonden gepland worden verplaatst of afgelast.

Volgens Be Quick is er maar één manier om het veld weer snel bespeelbaar te maken. De club roept vrijwilligers op om zich te melden om de poep van het veld te scheppen.

  1. Gemist? Eerbetoon aan brandweerman in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrijdingsmiddel in Harderwijk
    Jouw regionieuws gemist

    Gemist? Eerbetoon aan brandweer­man in Apeldoorn en stuntactie met omstreden bestrij­dings­mid­del in Harderwijk

    Een stoet van tientallen brandweerwagens met blauwe zwaailichten en brandweermannen reed maandagavond door Apeldoorn. Het was een eerbetoon aan hun doodzieke collega Henk. Bij het huis van Henk werd een erehaag gevormd en werd er geapplaudisseerd. Een dag later overleed de Apeldoornse brandweerman. Dit verhaal was één van de meest bijzondere verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer bijzondere verhalen:

Zutphen