Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Gedetineerde gevangenis Zutphen ernstig gewond na vechtpartij om gebruik telefooncel

Een gedetineerde uit de gevangenis in Zutphen is ernstig gewond geraakt na een vechtpartij met een andere gevangene. De twee kregen ruzie om het gebruik van de telefooncel. De criminelen zijn voor straf verbannen naar de isoleercel.

Eén van de gevangenen is afgevoerd naar het ziekenhuis na de uit de hand gelopen ruzie. De vechtpartij vond plaats op 27 oktober in de penitentiaire inrichting (PI) in Zutphen. Op de luchtplaats kregen twee criminelen het met elkaar aan de stok. Dat gebeurde na een woordenwisseling over het gebruik van de telefooncel, waarmee gedetineerden naar familie of bekenden kunnen bellen.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Zutphen