Volledig scherm
De PI in Zutphen (archieffoto) © E Bosman

Gedetineerde overlijdt in gevangenis Zutphen: volgens de politie geen sprake van verdachte omstandigheden

Een gevangene van de penitentiaire inrichting in Zutphen is overleden. Maandag werd de persoon levenloos aangetroffen in een cel van PI Achterhoek. 

De politie heeft onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de gedetineerde zou zijn overleden. Er is geen sprake van een misdrijf, meldt de woordvoerder. 

De Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt het overlijden, maar geeft verder geen informatie over de gevangene en de omstandigheden van het overlijden. 

 1.  ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’
  PREMIUM

  ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

  De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’
 2. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
  PREMIUM
  Vijf vragen

  Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

  Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen