Het bedrijf Biomassacentrale Zutphen BV, speciaal voor dit project opgericht, wil in Zutphen op het terrein van de voormalige vuilstort Fort de Pol langs het Twentekanaal een biomassacentrale bouwen. In het gebouw moet duurzame energie worden opgewekt.
Volledig scherm
Het bedrijf Biomassacentrale Zutphen BV, speciaal voor dit project opgericht, wil in Zutphen op het terrein van de voormalige vuilstort Fort de Pol langs het Twentekanaal een biomassacentrale bouwen. In het gebouw moet duurzame energie worden opgewekt. © Reinoud Buurman

Geduld gemeente Zutphen met biomassacentrale raakt op

De gemeente Zutphen wil snel duidelijkheid van de initiatiefnemers van een nog te bouwen biomassacentrale op de voormalige vuilstortplaats Fort de Pol op bedrijventerrein De Mars. Al in 2014 werd het plan voor de bouw van zo’n centrale gepresenteerd, maar nog altijd staat het dertig meter hoge gebouw langs het Twentekanaal er niet. Volgens de gemeente zijn er nu andere kapers op de kust voor aankoop van de grond op het onderste plateau van Fort de Pol.

  1. Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer
    PREMIUM
    video

    Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer

    Nog geen zes jaar geleden dreigde justitiestad Zutphen wéér een veer te moeten laten. En wat voor een. In de stad waar al sinds mensenheugenis recht wordt gesproken, dreigde de rechtbank te worden uitgekleed. Het plan werd uiteindelijk tegengehouden door de Tweede Kamer. Maar daarmee was de verwachte leegstandsproblematiek nog niet weggenomen. ,,Die verwachting dat we met minder mensen zouden gaan werken, is helemaal nooit uitgekomen.”

Zutphen