Kinderen schieten met carbid hun bal weg uit een melkbus, enkele jaren geleden bij de wielervereniging ETP Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen schieten met carbid hun bal weg uit een melkbus, enkele jaren geleden bij de wielervereniging ETP Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Geen knallende melkbussen meer, einde aan carbid-traditie in Zutphen

Op oudjaarsdag staat het crossterrein van Wielersportvereniging ETP Zutphen traditiegetrouw in het teken van carbidschieten. Maar de traditie eindigt. De wielersportvereniging was de laatste organisatie in Zutphen die de afgelopen jaren een carbidvergunning aanvroeg, maar stopt daar nu mee. 

 1. The Voice-zanger Hein Migchelbrink (73) uit Ruurlo was toch wel even zenuwachtig daar bij Jinek in de studio
  PREMIUM

  The Voi­ce-zan­ger Hein Migchel­brink (73) uit Ruurlo was toch wel even zenuwach­tig daar bij Jinek in de studio

  Daar staat Hein Migchelbrink dan, met de andere drie finalisten van The Voice Senior op een rijtje. Live, in de studio van Eva Jinek, zwaait presentator Martijn Krabbé met zijn gouden envelop. Verscholen onder zijn hoed en achter zijn baard verraadt de gezichtsuitdrukking van de 73-jarige artiest uit Ruurlo weinig. Maar, zo geeft hij toe: ,,Ik heb al tienduizend keer opgetreden, maar dan ben je toch wel even zenuwachtig.”
 2. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
  PREMIUM

  Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

  Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

Zutphen