Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Geen oudpapier meer ophalen kost verenigingen Zutphen tienduizenden euro’s: ‘Verenigingen onder druk’

Van sportverenigingen tot aan koren. Tien verenigingen in de gemeente Zutphen halen tweewekelijks het oudpapier op bij de Zutphense deuren. Overbodig, stelt de gemeente Zutphen. Na dit jaar hoeven vrijwilligers van verenigingen er niet meer mee te helpen en dat scheelt ze tienduizenden euro’s per jaar. ,,Ik voorzie financiële problemen.’’

 1. Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’
  PREMIUM

  Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’

  Of hij worst lust? Dat kan je wel zeggen. Sterker nog: Daan van Veldhuizen (26) weet als geen ander hoe een goede worst smaakt. Zo gepassioneerd als een kunstliefhebber over een meesterwerk praat, zo hartstochtelijk vertelt deze slager over de perfecte rookworst. De Vordenaar heeft recht van spreken: zijn grove rookworst kwam dinsdag als beste uit de bus bij de nationale vakwedstrijd.
 2. Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’
  PREMIUM

  Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgens­vroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’

  Nu we in de gedeeltelijke lockdown zitten, zijn tennis en golf haast de enige sporten die nog door kunnen gaan. Er wordt nog volop een balletje geslagen op de vele banen in de regio. In Olst, Deventer, Brummen en Lochem blijven de vaste leden gewoon komen. Er komt zelfs nieuwe aanwas bij. Dat er achteraf geen drankje gedronken kan worden, vinden de amateursporters wel een gemis.

Zutphen