De Leestensebroek in Zutphen. Windmolens komen er definitief niet, maar een zonnepark sluit de gemeente Zutphen nog niet uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Leestensebroek in Zutphen. Windmolens komen er definitief niet, maar een zonnepark sluit de gemeente Zutphen nog niet uit. © Archieffoto Jeroen Jazet

Geen plek voor meer windmolens, Zutphen richt vizier op zonneparken

Extra windmolens zijn geen optie meer in de gemeente Zutphen, stelt wethouder Harry Matser. Zutphen onderzoekt nu de mogelijkheid voor twee grote zonneparken om toch te kunnen verduurzamen. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Edwin (56) misbruikte vriendinnetje van zijn dochter: ‘Vreselijk als jij met mijn lichaam wilde spelen’
  PREMIUM
  2

  Edwin (56) misbruikte vriendinne­tje van zijn dochter: ‘Vreselijk als jij met mijn lichaam wilde spelen’

  Zij was een meisje van nog geen 10 jaar, hij een man van in achterin de veertig. Achteraf vindt Zutphenaar Edwin S. (56) het ‘onvoorstelbaar’ dat hij zich aangetrokken voelde tot het vriendinnetje van zijn dochter en zich inbeeldde dat hij een relatie met haar had. Voor de rechtbank in Zutphen hoorde hij vandaag vijftien maanden cel eisen, waarvan negen voorwaardelijk wegens ontucht.

Zutphen