De Leestensebroek in Zutphen. Windmolens komen er definitief niet, maar een zonnepark sluit de gemeente Zutphen nog niet uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De Leestensebroek in Zutphen. Windmolens komen er definitief niet, maar een zonnepark sluit de gemeente Zutphen nog niet uit. © Archieffoto Jeroen Jazet

Geen plek voor meer windmolens, Zutphen richt vizier op zonneparken

Extra windmolens zijn geen optie meer in de gemeente Zutphen, stelt wethouder Harry Matser. Zutphen onderzoekt nu de mogelijkheid voor twee grote zonneparken om toch te kunnen verduurzamen. 

 1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?
 2. Boek als ode aan koppige rivier krijgt nieuw jasje: ‘IJssel metafoor voor een mensenleven’
  PREMIUM

  Boek als ode aan koppige rivier krijgt nieuw jasje: ‘IJssel metafoor voor een mensenle­ven’

  Hij smokkelde nog geen metertje. Wandelde in het voorjaar van 2017 de volledige 127 kilometer, van de oorsprong bij Westervoort tot Kampen, waar de IJssel verdwijnt in het Ketelmeer. Schrijver en journalist Kester Freriks is onvoorwaardelijk verliefd op de rivier en zijn rijke natuur en historie. De 67-jarige Amsterdammer vervatte zijn wandeling 5 jaar geleden in het boek Langs de IJssel, waarvan nu een herziene druk is verschenen. ,,Voor mij is de IJssel een zoekend personage.’’

Zutphen