Het nest van de slechtvalken dit jaar. Een ei (r) is afgestoten door het broedpaar. Volgens de experts is de reden onduidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nest van de slechtvalken dit jaar. Een ei (r) is afgestoten door het broedpaar. Volgens de experts is de reden onduidelijk. © Arjen Becht

Geen vlag halfstok vandaag aan de Walburgiskerk in Zutphen: ‘De natuur gaat nu even voor’

Vandaag zal de metersgrote vlag niet halfstok wapperen in de ‘peperbus’ op de torenspits van de Zutphense Walburgiskerk. Slechtvalken broeden in een nestkast pal naast vlaggenstok en elke vorm van verstoring kan desastreus uitpakken. Tim Wengelaar, huismeester van de kerk, legt uit waarom er geen andere optie mogelijk is.

  1. Zutphense kunstenares schildert bloemen en planten op 12 Rotterdamse flatverdiepingen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’
    PREMIUM

    Zutphense kunstena­res schildert bloemen en planten op 12 Rotterdam­se flatverdie­pin­gen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’

    De verf van een schildering op een 12 meter hoge muur van een flat aan de Zutpense Rossinistraat is nog maar net opgedroogd, of kunstenares Tanja Papez is alweer bezig aan een volgende monsterklus. De Zutphense nam gisteren in de Rotterdamse wijk Hoogvliet de kwast ter hand om op elk van de twaalf verdiepingen van een flatgebouw een muurschildering aan te brengen.

Zutphen