Volledig scherm
Jules Verschure van dweilorkest 't Spult.

Gelderse Bokaal voor Jules Verschure

Zutphenaar Jules Verschure heeft van Jan Willem Wiggers (plaatsvervanger van commissaris van de Koning) de onderscheiding Gelderse Bokaal 2017 uitgereikt gekregen voor zijn verdiensten voor jeugddweilorkest Kleintje Spul(t) uit Zutphen. De prijs wordt elk oneven jaar toegekend aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland.

Naast de Gelderse Bokaal, bestaat de prijs uit een geldbedrag van 5.000 euro voor een project op het terrein van het Cultuurfonds. Dit jaar werd de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden in de Gelderse muziekwereld van Hafabra (Harmonie, Fanfare en Brassbands) en koren. Naast Verschure waren Joop van Hierden van Harmonie Orkest Brummen en Karin Rheiter van Harmonie Tarcisius genomineerd voor de Bokaal.

  1. Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf
    PREMIUM

    Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

    Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

Zutphen