Volledig scherm
PREMIUM
Peter Romeijnders (rechts) en Rutger Wolters verkopen hen eigen limoncello. © Arjan Gotink

Gelderse limoncellomakers broeden op nieuwe fruitlikeuren

De in 2016 begonnen limoncellomakers Peter Romeijnders en Rutger Wolters uit Zutphen en Epse gooien hoge ogen met hun likeur bij internationale wedstrijden. Maar de echte uitdaging is het aan de man brengen van hun drank. ,,We horen te vaak: waarom moet ik nóg een limoncello in mijn assortiment opnemen?’’ Ze onderzoeken nu het maken van fruitlikeuren die nog onbekend zijn.

Romeijnders en Wolters wrijven de slaap nog net niet uit hun ogen. ,,We hebben afgelopen weekend weer stevige avonden in de horeca gedraaid,’’ zegt Wolters. Maar de mannen achter Limone d’Oro praten graag op hun vrije dag over hun product. ,,Zo gaat het altijd tijdens de drukke periode,’’ weet Romeijnders. ,,Dan kom je om middernacht thuis maar ga je toch citroenen schillen.’’

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

Zutphen