Volledig scherm
Gelre Ziekenhuis Zutphen © Arjan Gotink

Gelre ziekenhuis Zutphen bij de beste 15 ziekenhuizen van Nederland

ROTTERDAM/ZWOLLE - Het beste ziekenhuis van het land is het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dat blijkt uit de ziekenhuis top 100 van het AD. Van de ziekenhuizen in de regio van de Stentor, scoort het Gelre Ziekenhuis in Zutphen het beste met een 14e plek.

De Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn scoren beide goed, al komt de vestiging in Apeldoorn pas terug op de 22e plek. Het Sint Jansdal in Harderwijk staat wel bij de beste twintig, op plek nummer 17.

Opvallend is de enorme daling van het Deventer Ziekenhuis, van plek 26 vorig jaar naar plek 69 dit jaar. Het ziekenhuis heeft volgens het AD de zorg voor kwetsbare ouderen en de controle van voorgeschreven medicatie onvoldoende op orde. Nog niet de helft van de oudere patiënten wordt gecontroleerd op ondervoeding bij een bezoek aan de polikliniek in Deventer.

Het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg is ongeveer op gelijke hoogte gebleven, met een 47e plek (was ovrig jaar 48). Dat geldt ook voor MC Zuiderzee in Lelystad en Isala in Zwolle, die zijn terug te vinden op de respectievelijke plekken 73 en 78. Beide ziekenhuizen bungelen wel aan de onderkant van de ranglijst.

De Ziekenhuis Top 100 is gebaseerd op gegevens over 2015 van de inspectie voor de gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland. Ziekenhuizen worden beoordeeld op 38 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

Bekijk hier de volledige top 100 van ziekenhuizen. Klik hier om te zien welke ziekenhuizen er bij jou in de buurt zijn.

Zutphen